

Project presentation

Date: Thursday, 10.04, from 9:30 to 12:40

1. Purpose of the examination

Students should be able to:

- explain the reasoning behind the selected strategies.
- explain the plausibility of the Theory of Change
- reflect on transformation and change
- provide arguments based on strategic thinking.

2. Content

Presentations should cover:

- a. Definition of the topic. If applicable, include the geographical scope here as well.
- b. Draft goal(s) and target system(s).
- c. Set of strategies, including the extended formulation of the selected strategies.
- d. A summary of the feasibility and potential impact assessment. Indicate if criteria were adapted and how.
- e. A ToC including the selected strategies, results webs, activities, final goal(s), objectives (at least 3) and indicators (at least 2).
- f. A short reflection on how the proposed strategies will promote change and transformation. This can be connected to the concept of leverage points. Mention of synergies with IDGs or SDGs is optional.

Notes:

- The use of a ppt is not mandatory. However, the presentation must be well-organized and structured.
- All members of the group must present.

3. Grading:

The group grade will be based on the following evaluation criteria:

Content

- Well defined topic and clear focus
- Concepts like strategy, goal, result, objective and indicator were properly used
- Innovative strategies (combining existing and own strategies)
- Prioritized strategies are well formulated. Also, different types of strategies were included
- Critical reflection on the plausibility of their Theory of Change and how change and transformation is achieved. Use of leverage points, SDGs or IDGs are a plus
- Appropriate arguments during discussions. Openness for dialogue

Strategies for change and transformation

Global Change Management (M.Sc) (CGM) Semester II, SoSe 2025



Presentation performance

- Coherent structure of the presentation and good organization of the team
- Time management
- Poise (connecting with audience, eye contact, body language) and voice (volume, intonation, vocalics)
- Quality of spoken language

4. Schedule:

Time	Presentations
9:30 – 9:45	Preparation
9:45 - 10:10	Group 1 (25 min)
10:10 - 10:25	Questions & discussion (15 min)
10:25 – 10:30	Transition (5 min)
10:30 -10:55	Group 2 (25 min)
10:55 – 11:10	Questions & discussion (15 min)
11:10 – 11:25	Break / Energizer (15 min)
11:25 – 11:50	Group 3 (25 min)
11:50 – 12:05	Questions & discussion (15 min)
12:05 – 12:10	Transition (5 min)
12:10 – 12:40	Final remarks & feedback on the module

Please, if you have any further questions, contact luzmila.rosales@hnee.de